Dos Putus Cracks

De la meva fugaç estada a Sitges només he tret una foto-de-famoso. Com que no tenia gaires dies ni compromisos laborals em vaig dedicar en cos i ànima a veure pel·lícules i no vaig fer entrevistes ni res. Un dia, mentre feia cua per veure Machete maidens unleashed, vaig caçar aquest parell que venien a presentar la sessió. 

El paio gros amb barba és Sid Haig, un actor recordat entre els fans del gènere perquè als anys 70 va fer un pilot de pel·lícules de sèrie B. Últimament Rob Zombie l'ha recuperat per fer Los renegados del diablo, Halloween i coses així. L'altre és Roger Corman, el padrí de la sèrie B. Sempre s'ha dedicat a fer coses barates i el seu punt àlgid va ser durant l'època dels autocines quan el cinema barat era MOLT rendible. Això va ser fins que Spielberg i Lucas van fer Tiburón i Star Wars que van convertir les mateixes històries de Sèrie B en cinema de grans pressupostos i controlades per les majors (i això no ha canviat gens en 30 anys). 

La gran aportació de Corman al fantàstic va ser com a director i sobretot com a productor, donant diners, pel·lícula i material a joves directors en un moment en què si volies fer cine, els grans estudis no et feien cap cas. En el temps s'han convertit en grans figures: Martin Scorsese, George Lucas, Francis Ford Coppola, James Cameron... i també actors com Jack Nicholson, Dennis Hopper i Robert de Niro provenen de l'escola Corman. Ja no dirigeix però encara va produint coses. Aquest mateix any, Sharktopus, una monster-movie per televisió que és autèntic despropòsit però que va ser tot un èxit als Estats Units. Durant la seva emissió va superar sèries de molta audiència com Dexter i Mad Men.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Últimos Posts